#Facebook no accepta els trastorns de personalitat

Tots tenim clar que Facebook va tenir un paper decisiu en les protestes populars d’Egipte.  Un dels artífex de la massificació de la protesta va ser Wael Ghonim, que va sorgir com un símbol de la revolta. Aquest enginyer informàtic egipci va utilitzar un pseudònim, sent una violació dels termes de servei de Facebook,  per crear un perfil i poder administrar una de les pàgines que incitaven a la revolta. Per aquest motiu l’empresa de Mark Zuckerberg va eliminar la pàgina que havia creat, limitant la llibertat d’expressió del poble egipci. Evidentment, quan les autoritats del govern egipci van conèixer el paper del Wael, el van empresonar durant 12 dies.

La preocupació per la utilització de pseudònims i no ser clar amb la personalitat de qui utilitza Facebook, ja ha saltat al debat del senat americà i preocupa la fomentació del lliure flux d’informació per a qualsevol persona amb accés a Internet. Segons els governants americans, la llibertat d’Internet ha de ser un dret inalienable (no entenc la seva postura favorable a la llei Sinde) sigui qui sigui qui la utilitzi. Crec que Facebook no canviarà la seva política sobre l’exigència d’utilitzar les seves identitats reals, per dues raons:

a)      L’augment descontrolat d’usuaris, que suposaria una major despesa de servidors iuna reducció de la velocitat a l’hora de navegar per ella.  Les primeres webs que albergaven xarxes socials van haver de plegar per aquest problema.

b)      L’endarreriment de la confiança dels usuaris vers la pròpia xarxa social i els seus usuaris. On no se sabria si ens estem relacionant amb una persona real o el seu avatar i seria molt perjudicial per Facebook.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s