La cultura i la crisi

En temps de crisi, la falta de capital fa que es prioritzi la despesa en unes coses i es limiti en d’altres. El polítics d’avui en dia necessiten resultats immediats i la cultura és un dels temes que no els hi donarà aquest resultats  a curt termini.

Els creadors no han de ser funcionaris que depenen de les subvencions del govern, gent que pensa en les subvencions per sobre del fet de crear i poder explotar les seves creacions. S’hauria de limitar la protecció de les expressions culturals, fent que el poder polític s’impliqui, però no acapari.

No utilitzar els mitjans de comunicació, sobretot els públics, com distribuïdors i intermediaris de la cultura, no us pregunteu perquè “de repent” TV3 ha començat a posar els castellers per tot arreu? S’hauria de prendre consciència que la cultura pot ser un recurs econòmic important, no pensar en ella com una subvenció, sinó en una inversió.

Els processos identitaris no es poden integrar en els processos de producció i distribució cultural, i confondre-ho pot suposar una degradació progressiva de la pròpia cultura.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s