El poder té por de Youtube

El govern de Turquia va començar a censurar pagines web l’any 2007 després de fer efectiva una llei que determinava la censura per el crim a la xarxa, justificant d’aquesta manera el vet al lliure accés a tota pagina web que pugui danyar la moral publica. Amb aquesta llei han tancat web’s que promocionen el suïcidi, el joc il•legal o la pornografia. Aquesta vegada li ha tocat al totpoderós Youtube per un vídeo on es mostra el que va ser líder de l’oposició Denis Baykal, mantenint un affaire extra matrimonial amb una ex secretaria (que després va arribar a diputada).

Els advocats van exigir el tancament de la web on es mostra aquest vídeo, que li va suposar a Baykal la renuncia després de 18 anys com líder kemalista. Tot i les amenaces dels juristes, els cafès Internet de Turquia estaven plens de curiosos que volien veure, mitjançant proxies com ktunnel.com o vtunnel.com (per esquivar la censura), les imatges de l’escàndol sexual del que va ser líder de l’oposició.

La pregunta és…que passaria si això li passes algun polític català o espanyol?

En aquesta web de El Mundo podeu veure el vídeo. (No he deixat l’enllaç de Youtube perquè necessita autorització de majors de 18 anys.)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s