Tinc dret a una informació veraç, eficaç, suficient, transparent i actualitzada

La nova llei audiovisual de l’estat espanyol va començar, formalment, en vigor el passat dia 1 d’abril i encara no s’han iniciat els tràmits per a escollir els futurs(?) consellers del nou consell audiovisual que haurien de començar a regular la caòtica situació audiovisual. Els consellers que formin el Consell Estatal de Mitjans Audiovisuals han de certificar una trajectòria que garanteixi la seva deontologia professional i la seva independència en l’exercici del seu càrrec. La Comissió hauria d’acreditar la idoneïtat dels aspirants i no ser una qüestió formal i més en moments com el que vivim, en que hi ha una gran falta de credibilitat en els organismes públics.

Ha de ser un organisme dinàmic, que s’adapti a la societat de la informació i on la convergència digital no sigui un problema. També ha d’estar ben coordinat amb la plataforma de reguladors audiovisuals europea (EPRA), així com amb la Comissió del mercat de les telecomunicacions, sense descartar una futura “fusió” de competències i marc jurídic.

Fer una crida per a que el govern deixi de fer el ridícul i no sigui l’únic estat de la UE que no disposa d’un organisme com aquets i deixi que sigui un àrbitre lliure, pràctic i que contribueixi al creixement actual del panorama audiovisual, garantint la llibertat, el pluralisme informatiu i el dret a la informació dels ciutadans.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s