El debat amb Belén Esteban

El primer debat polític de la història de la televisió celebra el 50è aniversari a la mateixa setmana en que ha aparegut una enquesta que assegura que la princesa del poble seria la tercera força política a l’estat espanyol si la ex de Jesulín es presentés a les eleccions. L’enfrontament entre Richard Nixon i J.F. Kennedy, que va ser retransmès per la CBS, la NBC i la ABC,va ser el principi de la relació entre la TV i la política, segons els experts.

És curiós que de l’essència dels discursos dels dos candidats quedi ben poc, quedant retratat el gran impacte que va tenir sobre els votants la imatge dels dos candidats i no pas el contingut. Els polítics que saben aprofitar el llenguatge televisiu i transmeten confiança i seguretat, no són, normalment, els millors “gestors socials”. Un clar exemple és Barack Obama, el que hem vist desinflar-se poc a poc.

Les redaccions de les televisions busquen presentadors amb “ganxo” amb l’audiència i habilitats com la capacitat d’anàlisi o el bagatge professional han passat a un segon pla. Actualment s’està intentant re definir l’essència dels canals de notícies a l’era de la rapidesa d’Internet, on la imatge i el sensacionalisme són els “reis”.

Anuncis

2 pensaments sobre “El debat amb Belén Esteban

  1. Bona tarda a on anirem ha parar si la Belen Esteban arribes al mon de la política aleshores ja podíem marxar tots el mes lluny possible per que aquesta dona es un producte que han creat per vendre a la gent,nomes això.
    La comparacio de Nixon amb Kennedy,home estem parlant de dos grans pensadors de la nostre humanitat un politic i l’altre periodista i ningu d’ells qualsevol que eren dels millors.
    Pero per fer una comparacio similar podriam posar a la Belen Esteban i com a politic al Carod Rubira que so pasarian molt be tots dos cara a cara.
    Salutacions pel teu blog.

    • Amb aquest post em vull referir a que la imatge (Belén Esteban) supera el contingut en un camp tant important com la política. El debat entre Nixon i JFK és per exemplificar, no voldria pas comparar aquest dos pesos pesats de la història de la política amb la “princesa del pueblo”. Però moltes gràcies Carles per comentar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s