Necessitem un cànon per a televisió pública ja!!

Després de rebutjar les al·legacions realitzades per l’executiu de Zapatero sobre l’expedient sobre el finançament de la corporació amb els ingressos de les operadores de telecomunicacions, els serveis jurídics de la Comissió Europea han proposat a la comissaria d’Agenda Digital, Neelie Kroes, l’obertura d’un procediment d’infracció contra el govern espanyol, per considerar il·legals les tasses a les operadores per a finançar la televisió pública estatal. Asseguren que “tant l’objecte, la metodologia i el procediment per a l’adopció d’un nou sistema de finançament per a TVE són incompatibles amb les directives comunitàries”.

Després d’aquesta resolució, el govern haurà d’eliminar o modificar l’aportació de les operadores en un temps raonable, si no ho fa, els afectats podran impugnar el cas en els tribunals i deixar de contribuir, després de declarar-se incompatible. De moment RTVE s’està finançant només amb l’aportació dels Pressupostos Generals de l’Estat i podria començar a tenir problemes de liquiditat, excepte que rebi de manera urgent els ingressos de les taxes.

La trama és que per garantir el cobrament de les taxes, el govern de Zapatero ha fixat el model d’autoliquidació a les companyies, de manera que les empreses no poden presentar els avals de les quantitats, hauran de pagar en efectiu i reclamar després, fins la resolució de les impugnacions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s