Tot per el poble, però sense la premsa

El paper de la premsa, junt amb un canvi de sistema electoral i una burocràcia on la meritocràcia “governés”, podria ser la solució a la corrupció política. Els polítics corruptes resulten populars en molts sistemes polítics, sobrevivint en els seus càrrecs, guanyant en eleccions democràtiques. El més lamentable és que gran part d’aquets governants envoltats per escàndols de corrupció, mantenen el càrrec a les eleccions següents. Gràcies a mantenir xarxes de “clients” els possibles governants més aptes són apartats. El que finalment arriba al poder, arrossega amb ell un col•lectiu que colonitza l’administració pública.

Les llistes tancades són molt pitjor que la opció dels candidats individuals, ja que obliga a comportar-se de manera honesta, procurant de mantenir la reputació davant els votants. Finalment, el paper dels mitjans, que han de ser independents i plurals. A l’estat espanyol disposem d’un alt nombre de mitjans, però la pluralitat dins del mateix mitjà és molt limitada. Podent escollir entre un elevat nombre de mitjans, però amb un únic missatge. Els governs autonòmics manipulen els canals públics d’una manera descarada així com les assignacions de subvencions o llicències.

Si els polítics de l’estat volen, realment, eradicar la corrupció, s’han de posar les piles i deixar a un costat el cinisme i la ignorància.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s