Això fa pudor a cremat…

La setmana passada cinc bombers catalans van acaparar diversos informatius i portades de diaris. Quan la policia francesa va difondre unes imatges en que se’ls veia dins un supermercat, i s’assegurava que eren integrants del grup terrorista ETA.

Internet ens permet arribar on vulguem, però els errors es multipliquen per mil. És fàcil dir-ho, però força més complicat fer-ho, però en cas de tenir una conjuntura, és millor guarda-la, que no es publiqui. Ja que fent-ho es pot afectar a persones sense culpa. S’ha de contrastar la informació, sempre s’ha de tenir cautela i comprovar les fonts. Fins i tot, si fa falta fer-ho dues vegades (double check). Internet ens ha donat la opció de tenir informació, però on tot es vàlid.

Tenim tants mitjans de comunicació que en el moment que un ho publica, es difon a gran velocitat. Els altres per por a quedar-se fora, també ho publiquen, fent l’anomenada “Espiral de silenci”.

En aquets cas queda, de nou, demostrat el cert servilisme de la classe periodística cap a les fonts institucionals. Es dona per bona la informació que transmeten, quan un dels deures periodístics fonamentals es contrastar-la amb més d’una font. El periodisme ha de ser l’escull que ha de qüestionar tot el que ve del poder. Tenir sempre precaució a l’hora de donar conèixer informació i, si es pot, citar clarament les fonts. I per suposat, la obligació de tractar com a presumptes fins que no siguin jutjats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s